LİSE MATEMATİK ÇALIŞTAYI

Lise Matematik Çalıştayı, lise öğrencilerine yönelik hazırlanan matematik konuşmalarının, problemlerin ve söyleşilerin yer aldığı yarı akademik bir etkinliktir. Bu çalıştay, lise öğrencilerinin matematik konuşması yapabileceği bir ortam sunmayı amaçlar.

5. Lise Matematik Çalıştayı duyuruları bu sayfada olacak, biz de sabırsızız!

Lise Matematik Çalıştayı

Lise Matematik Çalıştayı, Türkiye Matematik Kulübünün düzenlediği diğer çalıştaylardan farklı olarak lise öğrencilerine yönelik tasarlanmıştır. 2021 yılından beri çevrim içi platformlar üzerinden gerçekleştirilen çalıştayda lise öğrencilerine yönelik onlarca matematik konuşması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Planladığımız çalıştayda lise öğrencilerine hem matematik konuşabilecekleri bir ortam sunmak hem de onları alanında uzman matematikçilerle buluşturmak istiyoruz. Lise öğrencilerine içinde bulunabilecekleri bir akademik ortam deneyimi yaşatarak matematiğin sadece bir okul dersi olmadığı farkındalığını kazandırıp öğrencileri sorgulayıcı bir yaklaşıma teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Konuşmalar

Konuşma programı davetli konuşmacılar tarafından gerçekleştirilen genellikle bir açılış konuşmasıyla başlayıp bir kapanış konuşmasıyla biter. Açılış konuşmasının ardından, öncelikli olarak lise öğrencileri olmak üzere çeşitli seviyelerdeki öğrenciler tarafından paralel konuşmalar yapılır.

Konuşma vermek isteyenler için danışmanlık

Çalıştayda konuşma vermek isteyen ancak yardıma ihtiyaç duyan öğrenciler ile bu öğrencilere rehberlik etmek isteyenler için bir eşleştirme programı hazırladık. Bu program, hevesli öğrencilere rehberlik sağlayarak onları desteklemeyi amaçlamaktadır.

Problemler

Çalıştayın ilk gününde belirli aralıklarla çeşitli matematik problemleri paylaşılır. Katılımcılar bu problemleri gün boyu birlikte çözmeye çalışırlar. Genellikle ilk gün öğleden sonraki konuşmada, problemlerin ön bilgileri verilir. İkinci gün öğleden sonraki konuşmada ise, problemlerin çözümleri detaylı bir şekilde anlatılır.

Akşam Sohbetleri

Çalıştay akşamları çeşitli konularda akşam sohbetleri yapılır. Bu sohbetler çeşitli matematikçilerle söyleşiler olabileceği gibi çevrim içi oyunlar gibi sosyal aktiviteler de olabilir.

5. Lise Matematik Çalıştayı

Yakında!

5. Lise Matematik Çalıştayı takvimi ve kayıt formları hazır olduğunda burada olacak. Biz de çok sabırsızız! görüşmek üzere 👋

FORMLAR & BELGELER

Kayıt Formu

Yakında...

Ana Afiş

Yakında...

Eski Lise Matematik Çalıştayları

Birbirinden değerli içeriklere sahip daha önceki çalıştayların detaylarına aşağıdaki sekmelerden ulaşabilirsiniz.

  • 4. Lise Matematik Çalıştayı
  • 3. Lise Matematik Çalıştayı
  • 2. Lise Matematik Çalıştayı
  • 1. Lise Matematik Çalıştayı
  • 1. Lise Matematik Çalıştayı
4. Lise Matematik Çalıştayı

4. Lise Matematik Çalıştayı

29-30 Haziran 2024'te!

4. Lise Matematik Çalıştayını geride bıraktık. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz ♡♡♡

  • Belgeler
  • Konuşmalar
  • Problemler
  • Akşam Sohbetleri
Konuşmalar

KONUŞMALAR

4. Lise Matematik Çalıştayında birbirinden değerli 14 konuşma yapıldı. Tüm konuşmacılarımıza teşekkür ederiz ♡

Youtube'da yer alan konuşmaları konuşma başlığına tıklayarak izleyebilirsiniz.

29 Haziran Cumartesi
10.00

Bu konuşmada, matematiğin sınırlarını zorlayarak nasıl zihnimizi ve yetkinliklerimizi geliştirdiğini keşfedeceğiz. Matematiğin, yalnızca sayılar ve formüllerle sınırlı kalmayıp, düşünme ve problem çözme becerilerimizi nasıl derinleştirdiğini ele alacağız. Günlük yaşamımızdaki uygulamaları, ünlü matematiksel paradokslar ve tarih boyunca yapılan büyük keşifler üzerinden matematiğin bizlere sunduğu fırsatları ve meydan okumaları inceleyeceğiz. Bu yolculuk, matematiğin büyüleyici dünyasında kendinizi geliştirmenizi sağlayacak yeni bir perspektif sunacak. Hem matematiksel hem de mantıksal düşünme yeteneklerimizin nasıl gelişebileceğini ve bu süreçte karşılaşabileceğimiz zorlukları ele alacağız.

29 Haziran Cumartesi
11.00
Fermat ve Küçük Teoremi

Zeynep Boztimur
Karşıyaka Anadolu Lisesi Öğrencisi

Bu konuşmada, sayı teorisinin önemli bir parçası olan Fermat'nın Küçük Teoremi'ni inceleyeceğiz. Öncelikle, Pierre de Fermat'nın hayatı ve matematiğe katkıları üzerinde durarak, Fermat'nın kim olduğunu ve tarihsel bağlamda nasıl bir etki yarattığını tartışacağız. Ardından, Fermat'nın Küçük Teoremi'nin ne olduğunu ve neden önemli olduğunu açıklayacağız. Özellikle, teoremin kriptografi ve hata düzeltme kodları gibi alanlardaki kullanımına değinerek, teorik bilginin pratikte nasıl işlediğini gözler önüne sereceğiz.

Konuşma danışmanı: Melih Mert Oskay

29 Haziran Cumartesi
11.00
Mantığın Öncüleri: Matematiksel Mantığın Tarihine Yolculuk

Dağhan Roda Altınkaya
İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencisi

Bu konuşmada, matematiğin ayrılmaz parçalarından biri olan matematiksel mantığın niceliklerini ve Aristoteles'in ortaya attığı mantığın milattan önceki yıllardan bugüne kadar matematiksel açıdan ne tür değişimlere uğradığını, ünlü mantıkçıların ne gibi etkilerinin olduğunu görecek ve dinleyicilerin de söz alabileceği interaktif bölümlerle matematiksel mantık ele alınacaktır.

Konuşma danışmanı: Orhan Gökçe

29 Haziran Cumartesi
12.00
Fermat'nın Küçük Teoremi'nin İspatı

Sukeyna Aytekin
Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi

Bu konuşmada, Fermat'ın Küçük Teoremi'nin ispatını inceleyeceğiz. Fermat'ın Küçük Teoremi, asal bir sayı p ve bu sayı ile aralarında asal olan herhangi bir tam sayı a için belirli bir koşulu ifade eder. Teorem, "a^(p-1) ≡ 1 mod(p)" ifadesiyle özetlenir, yani a sayısının p-1'inci kuvveti, p ile bölündüğünde kalan 1'e eşittir. Bu, teoremin önemli bir özelliğidir ve çeşitli matematiksel yöntemlerle ispatlanabilir. İspatlar, bu teoremin doğruluğunu ve güvenilirliğini gösterir ve matematikteki diğer teoremlerle ve kavramlarla olan ilişkisini ortaya koyar. Bu teoremin ispatı, özellikle asal sayılar ve modüler aritmetik alanında derinlemesine bir anlayış sağlar ve Fermat'ın matematiksel düşüncesinin derinliğini ortaya koyar.

Konuşma danışmanı: Melih Mert Oskay

29 Haziran Cumartesi
12.00
Katalan Sayıları

Reyyan Doğru
Toşçelik Fen Lisesi Öğrencisi

Konuşmada katalan sayıları konusu işlenecektir. Katalan sayılarının ne olduğu, tarihçesi, özellikleri, kombinatorik ile olan ilişkisi ve formülü sırasıyla anlatılacaktır. Katalan sayıları formülünün ispatına yer verilecektir. Sonunda kullanım alanları ve örneklerinden bahsedilerek sunum sonlandırılacaktır. Katılımcıların bilmesi gerekenler: Denklemler ve Limit (basit düzeyde).

Konuşma danışmanı: Esra Göv

29 Haziran Cumartesi
13.00
Kriptografi Nedir?

Ece Nazlı Nergis
Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi

Şifrelemeler günlük hayatımızda ne kadar önemli? Kriptoloji, günlük hayatımızda oldukça büyük bir öneme sahip. Verilerimizin korunması söz konusu olduğunda şifrelemelere sıkça başvuruyoruz; telefonlarımızda, banka hesaplarımızda, kapılarımızda, kısacası birçok yerde. Bu konuşmayla birlikte önemli şifreleme yöntemlerinin arkasında yatan algoritmaları anlayacak, kriptolojinin ne olduğuna dair sorularınızın cevaplarını öğreneceksiniz.

Konuşma danışmanı: Emre Şahin

29 Haziran Cumartesi
13.00
Hiçliğin İlginç Tarihi

Ali Utku Teker
İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencisi

"Hiçliğin ilginç tarihi" adlı bu çalışmada, insanoğlunun ilk gününden beridir yanında olan sıfırın tarihi, matematiksel önemi ve çeşitli alanlardaki uygulamaları ele alacağım. Antik uygarlıklardan itibaren sıfırın kabulü ve kullanımının gelişimi anlatılarak, Brahmagupta, Fibonacci ve Harezmi gibi önemli isimlerin katkıları vurgulayacağım. Sıfırın dört işlemdeki yeri detaylandırılarak, özellikle sıfırın başımıza açtığı sorunlardan olan 0/0, 0^0 gibi ifadelere bakacağız. Ayrıca, bilgisayar bilimleri, fizik, kimya, mantık, mühendislik ve felsefe gibi disiplinlerde sıfırın oynadığı kritik roller açıklayacağım. Sıfırın yalnızca matematiksel bir araç değil, aynı zamanda felsefi anlamlar taşıyan evrensel bir sembol olduğu belirtilerek, insanlığın düşünme ve ilerleme kapasitesinin temel taşlarından biri olduğu sonucuna vardığımız konuşmaya bekliyorum.

Konuşma danışmanı: Hülya Şener

29 Haziran Cumartesi
14.00
Logaritmik Modellerin Psikolojideki Örnekleri

Ekim Can Enes Özen
TED Eskişehir Koleji Öğrencisi

Bu konuşmada psikoloji alanındaki farklı çalışma konuları kapsamında ortaya çıkmış logaritmik davranış gösteren modeller, bunların öne çıkan örnekleri ve bu tip modellerin ortaya çıkmadaki yatkınlığının olası sebeplerine değinilecektir. Beşeri bilimler alanında da matematiksel modellemenin ilginç örneklerinden olan bu logaritmik modeller aynı zamanda psikolojinin istatiksel olarak incelediği bazı konulara da ışık tutacaktır.

29 Haziran Cumartesi
14.00
Matematiksel Sanat

Reyyan Sönmez
Tosçelik Fen Lisesi Öğrencisi

Matematiksel Sanat konuşmamızda matematikle sanatın birbiriyle ilişkisi örneklerle açıklanacaktır. Bazı sanatçıların eserlerinde matematiksel detayları nasıl kullandığı gösterilecektir. Yine matematik sanatçısı olan M.C. Escher ‘in eserleri özellikle ele alınacaktır. M.C Escher ‘in resimlerinde kullandığı yöntemlerden örneklerle bahsedilecektir. Katılımcıların bilmesi gerekenler: Lise düzeyinde geometri, ötelemeli yansımalar

Konuşma danışmanı: Esra Göv

29 Haziran Cumartesi
15.30
Fibonacci Dizileri

Zehra Kaya
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencisi

Fibonacci dizileri, her sayının kendinden önce gelen iki sayının toplamı olarak devam ettiği dizilerdir; örneğin, 0 ve 1 ile başlayan bir Fibonacci dizisi 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, ... şeklinde ilerler. Bu diziler, matematiksel birçok problem ve ilginç özellik barındırır. Örneğin, belirli bir Fibonacci sayısının asal olup olmadığını test etmek mümkündür. Bu konuşmada, Fibonacci dizisinin matematiksel özelliklerini derinlemesine inceleyeceğiz ve bu dizi üzerine çeşitli problemler çözeceğiz. Ayrıca bu konuşma, 4. Lise Matematik Çalıştayı'nın problemler bölümünün bir parçasıdır. Bu konuşmanın ardından gün boyu Matematik Discordunda çeşitli Fibonnaci Problemleri paylaşılacak ve katılımcılarla birlikte çözümleri üzerine tartışılacaktır.

30 Haziran Pazar
10.00
Fibonacci Problemleri ve Çözümleri

Zehra Kaya
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencisi

Çalıştayın ikinci gününde ise Zehra Kaya, tüm problemlerin çözümlerini içeren bir konuşma daha yapacak ve tüm problemlerimizi bitireceğiz.

30 Haziran Pazar
11.00
İntegral ile Olasılık

Ali Deniz Süner
T.C. Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi Öğrencisi

İntegral kavramının -dinleyiciler tarafından- alışılagelmiş matematiksel tanımından öte “sonsuzluğu tahmin ederek hesap” anlamına gelen “calcul infinitestimal” veya “calculus” (kalkülüs) aracılığıyla açıklamayı planlıyorum. Bu nedenle integrali Newton ile aynı zaman diliminde bulan G. W. Leibniz’in fizik, felsefe ve kombinatorik dallarındaki çalışmalarından bahsedeceğim. Sonrasında integral kavramını açıklayarak birkaç örnek soru çözeceğim.

Devamında, olasılığın günlük hayatımızda kullanım alanlarını anlatacağım. Bunun için de bir tane örnek verdikten sonra özellikle geometriyle bağdaştırılabilir kompleks olasılık problemlerinin integral yardımıyla nasıl çözülebileceğini ve bunun için kullanacağımız notasyonları paylaşacağım.

Son olarak, bunun hakkında Amerika Matematik Birliği’nin düzenlemiş olduğu AIME-II sınavının 6. sorusunu çözeceğim. Toparlamak gerekirse, kalkülüs kullanarak soruların nasıl sihirli yollarla çözülebileceğini bir kez daha görmüş olacağız.

Konuşma Danışmanı: Tuğçe Çelik

30 Haziran Pazar
11.00
Düzgün Çokgenleri Kullanarak Matematiksel Soyutlamaya Giriş
İlker Yasin Başdağ
Kabataş Erkek Lisesi Öğrencisi

İki boyutlu düzgün şekilleri döndürüp yansıtarak çeşitli gözlemlerde bulunacağız.

Düzgün çokgenlerin simetri grubunu gözlemlerimize dayanarak inşa edeceğiz. Grup teorisine sezgisel bir giriş yapacağız.

Dihedral grup, permütasyon grubu arasındaki bağlantıyı inceleyecek; Altgrup kavramını ve Dihedral grubun altgruplarını ve mertebelerini inceleyeceğiz. Kısaca Lagrange Teoremine de değineceğiz.

30 Haziran Pazar
12.00
Stirling Sayıları
Nidanur Gök
Tosçelik Fen Lisesi Öğrencisi

Stirling sayıları, tarihçesi, özellikleri, kullanım alanları gibi konu başlıklarına değinilecektir. Stirling sayıları Birinci Türden Stirling sayıları ve İkinci Türden Stirling sayıları olmak üzere iki ayrı başlıkta ele alınacaktır. Birinci Türden Stirling sayıları, özellikleri ve formülleriyle ele alınmıştır. Devamında İkinci Türden Stirling sayılarının özellikleri ve formüllerine değinilerek konuşma sonlandırılacaktır.

Konuşma Danışmanı: Esra Göv

30 Haziran Pazar
12.00
Sonsuzluk ve Hilbert Oteli
Furkan Avcı
Gebze BİLSEM - Gebze Osmangazi Ortaokulu Öğrencisi

Sunumumda sonsuzluk kavramını anlatacağım. Öncelikle sonsuzluğun ne olduğundan bahsettikten sonra , tarihte sonsuzluk hakkındaki bazı düşünceleri açıklayıp, yorumlayacağım.

Sonsuzluğa matematiksel bazı işlemler yapılınca belirsiz yada sonsuzluk sonucunun çıkmasını anlatıcağım. Ardından tam sayıların, tek sayıların, çift sayıların, doğal sayıların, rasyonel sayıların ve irrasyonel sayıların sonsuz olmasını ve büyüklüklerini ve Hilbert’in sonsuz oteli paradoksunu açıklayacağım. Son olarak süreklilik teoremini ve sonsuzluğun matematikte nerede kullanıldığını anlatacağım.

Konuşma Danışmanı: Müge Kanuni Er

30 Haziran Pazar
13.00
Russel Paradoksu ve Tarihi
Behram Ceylan
İstanbul Özel Saint - Joseph Fransız Lisesi Öğrencisi

Cambridge Felsefe Fabrikası başfilozofu Pertrand Pussell'ın aklında pek çok soru var:

Yalnızca kendini tıraş etmeyenleri tıraş eden bir berberi kim tıraş eder? Pinokyo "yalan söylüyorum" derse ne olur? Bu iki soru birbirinden farklı mı? Peki 1+1'in 2 ettiğini göstermek neden 350 sayfa sürdü?

19 ve 20. yüzyıl matematik tarihine yakından bir bakış atacağımız bu konuşmada, Euclid'den Gödel, seçim aksiyomu ve ötesine doğru ihanet, ihtiras ve mantık dolu bir yolculuğa çıkacağız. Matematik magazini yanısıra, amacımız tarihin en ünlü paradokslarından biri hakkında derin bir kavrayış vermek olacak.

Konuşma Danışmanı: Utku Aytaç

30 Haziran Pazar
14.00
Tutsak İkilemi
Ali Alp Kocataş
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrencisi

Bir tutsak ikilemi, iki rasyonel bireyin kendi çıkarlarına göre kararlar almasının, optimal bir çözüme ulaşamayacağını gösteren bir karar verme ve oyun teorisi paradoksudur. Bu paradoks, matematikçiler M. Flood ve M. Dresher tarafından 1950 yılında geliştirilmiş olup, modern yorumu Kanadalı matematikçi A.W. Tucker tarafından kavramsallaştırılmıştır.


30 Haziran Pazar
15.30
Sayılar Teorisi Problemleri
Erkan Özkan
Kodoks Yazılım Bilgi Teknolojileri Kıdemli İş Analisti

Ülkemizde matematik problemlerinde yeni nesil olarak kabul edilen, bilgiyi tanımlayarak verilen bilgiye göre çözüme ulaşma becerisini ölçen şekilde hazırlanan soruların temelini Sayılar Teorisi oluşturmaktadır. Sunumda, örnek sorular üzerinden sayılar teorisi problemleri ve çözümlerine yer verilecektir.


Problemler

PROBLEMLER

4. Lise Matematik Çalıştayı problemlerinin konusu Fibonacci Dizileri!

29 Haziran Cumartesi
15.30
Konuşma: Fibonacci Dizileri

Zehra Kaya
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencisi

Fibonacci dizileri, her sayının kendinden önce gelen iki sayının toplamı olarak devam ettiği dizilerdir; örneğin, 0 ve 1 ile başlayan bir Fibonacci dizisi 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8,... şeklinde ilerler. Bu diziler, matematiksel birçok problem ve ilginç özellik barındırır. Örneğin, belirli bir Fibonacci sayısının asal olup olmadığını test etmek mümkündür. Bu konuşmada, Fibonacci dizisinin matematiksel özelliklerini derinlemesine inceleyeceğiz ve bu dizi üzerine çeşitli problemler çözeceğiz. Ayrıca bu konuşma, 4. Lise Matematik Çalıştayı'nın problemler bölümünün bir parçasıdır. Bu konuşmanın ardından gün boyu Matematik Discordunda çeşitli Fibonnaci Problemleri paylaşılacak ve katılımcılarla birlikte çözümleri üzerine tartışılacaktır.

29 Haziran Cumartesi
16.00-20.00
Fibonacci Dizileri Problemlerinin paylaşılması

Problemleri hazırlayanlar:
Melih Mert Oskay, Zehra Kaya

Çalıştayın ilk gününde, belirli aralıklarla çeşitli Fibonacci dizisi problemleri paylaşacağız ve bu problemleri gün boyu birlikte çözmeye çalışacağız. Problemlere ilk gün, Zehra Kaya'nın "Fibonacci Dizileri" başlıklı konuşması ile başlayacağız. Ardından, Matematik Discordu’nda konuşma konusuyla ilgili problemler paylaşıp gün boyu birlikte çözüm arayacağız.(Problemlerin paylaşılacağı Matematik Discordu bağlantısı, katılımcılarla paylaşılacak.)

29 Haziran Cumartesi
20.00
Katılımcılarla problem çözümleri tartışması

İlk günün akşamında, problem çözümlerimizi tartışmak için bir araya geleceğiz.

30 Haziran Pazar
10.00
Konuşma: Fibonacci Problemleri Çözümleri

Zehra Kaya
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencisi

Çalıştayın ikinci gününde ise Zehra Kaya, tüm problemlerin çözümlerini içeren bir konuşma daha yapacak ve tüm problemlerimizi bitireceğiz.


Tüm problemleri Matematik Discordunda paylaştık ve çözdük 🥳
Problemleri aşağıda inceleyebilirsiniz. Problemleri hazırlayan Melih Mert Oskay ve Zehra Kaya'ya,
ve çözmeye çalışanlara teşekkür ederiz ♡


Akşam Sohbetleri

TERCİH SOHBETLERİ

4.Lise Matematik Çalıştayı akşam sohbetlerinde matematik bölümleriyle ilgili tercih programları yer alacak! Youtube'da yer alan yayınları başlıklara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

30 Haziran Pazar
17.00
Matematik

Konuşmacı: Can Ozan Oğuz
Moderatör: Hayrunnisa Yılmaz

Matematik tercih yayınında matematik bölümü hakkında detaylı bilgi edinebilmek üzere buluşacağız. Bölüm tanıtımı, akademik olanaklar, kariyer imkanları ve daha fazlası tercih yayınlarında olacak.

30 Haziran Pazar
18.30
Matematik Öğretmenliği
Konuşmacı: Abdulkadir Erdoğan
Moderatör: Fahriye Taş

Matematik öğretmenliği tercih yayınında matematik bölümü hakkında detaylı bilgi edinebilmek üzere buluşacağız. Bölüm tanıtımı, akademik olanaklar, kariyer imkanları ve daha fazlası tercih yayınlarında olacak.

30 Haziran Pazar
20.00
Matematik Mühendisliği

Konuşmacı: Kardel Rüveyda Çetin
Moderatör: Ahmet Kaynarpınar

Matematik tercih yayınında matematik bölümü hakkında detaylı bilgi edinebilmek üzere buluşacağız. Bölüm tanıtımı, akademik olanaklar, kariyer imkanları ve daha fazlası tercih yayınlarında olacak.

3. Lise Matematik Çalıştayı

3. Lise Matematik Çalıştayı

24 - 25 Haziran 2023!

3. Lise Matematik Çalıştayını geride bıraktık. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz ♡♡♡

  • Belgeler
  • Konuşmalar
  • Problemler
  • Akşam Sohbetleri
Konuşmalar

KONUŞMALAR

3. Lise Matematik Çalıştayında birbirinden değerli 14 konuşma yapıldı. Tüm konuşmacılarımıza teşekkür ederiz ♡

Youtube'da yer alan konuşmaları konuşma başlığına tıklayarak izleyebilirsiniz.

24 Haziran Cumartesi
10.00

Simetriyi Anlama Çabası
Can Ozan Oğuz
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi

Simetri herkesde bir çağrışım yapar, ancak matematiksel formülasyonu verileli daha sadece 300 yıl oldu. Bu hamle matematikte, kimyada, fizikte bir çok büyük keşifin yolunu açtı. Bu gelişmelere yol açansa beklenenin aksine bir geometri problemi değil, cebir problemiydi: 5. derece polinomların çözümlerini veren formül neye benziyor? Bu konuşmada insanlığın entelektüel tarihini denklemler ve onların çözümlerinin arayışı çerçevesinden ele alıp günümüze olan etkilerini konuşacağız.

24 Haziran Cumartesi
11:45
Küresel Üçgen

Beyza Kayrat, Liva Parlak
Tosçelik Fen Lisesi Öğrencileri

Üçgenin iç açılarının toplamının her zaman 180 derece olduğunu söyleyenleri duymuşsunuzdur. Fakat bu önerme yanlış. Evet, düzlemde ve Öklid Geometrisi'nde oluşturulan bir üçgenin iç açılarının toplamı her daim 180 derece olacaktır. Fakat, bu durum her zaman geçerli değil. Bunu bir örnekle kanıtlayabiliriz, Riemann Geometrisi olarak bilinen, diğer adıyla Öklid dışı geometri. Örneğin, dünya üzerinde birisi kutup noktasında, diğeri ekvator çizgisinde olan 2 nokta alalım. Bunları birleştirdiğimiz zaman oluşan üçgenin iç açıları toplamı matematiksel olarak 180 ila 360 arasında

olabilir. Bu da küresel üçgen kavramını doğurur. Bu sunumda küresel üçgen

ve özelliklerinden bahsedilip farklı disiplinlerdeki kullanım alanlarına

değinilecektir.

24 Haziran Cumartesi
13:15
Bu Sorulara Bulaşmayın
A. Muhammed Uludağ
Galatasaray Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Bu konuşmada, problemlerin ve tahminlerin antik çağlardan bugüne matematiğe nasıl yön ve şekil verdiğini göreceğiz. Bu esnada, başlıkta kastedilen ve kolay anlaşıldıkları halde çözümü imkânsız görünen bazı sorulara göz atacağız. Kolay anlaşıldıkları için amatör matematikçiler bu soruları dişine göre sanmakta, bir çoğu da soruyu çözdüğü yanılgısına sürüklenmektedir. İkinci amacımız da antik çağlardan bugüne aksiyomatik yöntemin gelişimine bir göz atmaktır.

24 Haziran Cumartesi
15.00
Olasılığın Tarihçesi ve Uygulamaları

Ahmet Talha Kaynarpınar, İsmail Berkay Görel
İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Öğrencisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Öğrencisi

Olasılık için sayma yöntemleri, olasılığın çıkışı ve uygulama alanları, olasılık türleri (koşullu-koşulsuz; sonlu-sonsuz) ve bunlarla ilgili örnekler anlatılacaktır.

24 Haziran Cumartesi
15.00
Etnomatematik

Melek Zehra Kara & Elif Gökçe Oğuz
Toşçelik Fen Lisesi Öğrencileri

Etnomatematik matematiksel fikirlerin nasıl üretildiğini ve insanlık tarihi boyunca nasıl geliştiğinin anlaşılmasına ışık tutar. İnsanoğlu varlığından bu yana bilinçli ya da bilinçsiz şekilde hayatını kolaylaştırmak için matematiği kullanmış ve kültürel mirasına yansıtmıştır. Bu çalışmada etnomatematik kavramı incelenecek, yaşadığımız ilin kültürel öğelerinin hangi matematiksel mirası taşıdığı araştırılacaktır.

25 Haziran Pazar
11.00

9, 10, 11, 12. Sınıf Matematik müfredatında yer alan kazanımların Geogebra ile incelenmesi, Geogebra'nın matematik kazanımlarına faydasının gözlemlenmesi

25 Haziran Pazar
12:45
Z_4 Kodlarına Giriş

Nurgül Kangal
Yıldız Teknik Üniversitesi, Yüksek Lisans Öğrencisi

Z_4^n grubunun herhangi bir alt grubuna Z_4 - lineer kod diyoruz. Bu konuşmada ilk olarak, bu kod ailesini daha iyi anlayabilmek için grup tanımını, örneklerini ve kullanacağımız bazı özelliklerini vereceğiz. Ardından, Z_4 - lineer kodlarını tanıtıp, gruplarla ilgili verdiğimiz özellikleri kullanarak sabit bir "n" değeri için Z_4 - lineer kodlarını belirleyeceğiz.

25 Haziran Pazar
14.30
-1/12?

Deniz Cemal Yılmazsoy
Vefa Lisesi, Öğrenci

Doğal sayılar. Çok tam, çok doğal, bir o kadar da pozitif... Şimdi tüm doğal sayıları topladığımızı düşünelim. Bir saniye, toplam negatif mi çıkıyor? Neler oluyor? Ramanujan'ın burda ne işi var??? Bu konuşmamızda bu kafa karıştıran gizemi ilk başta oluşturup, sonsuz toplamlar üzerine biraz bilgi vereceğiz; sonrasında Ramanujan summation üzerine konuşup durumu mantıklı bir hale getireceğiz.

25 Haziran Pazar
14.30
Zaman Skalasında Türev

Taylan Demir
Çankaya Üniversitesi, Yüksek Lisans Öğrencisi

Bu sunumda ilk olarak türevin tanımı bahsedilecek ve sonrasında türevin fiziksel yorumuna değinilecektir. Daha sonra, türev tanımını kullanaraktan zaman skalasında türevin genel özellikleri ve özelliklerinin ispatları anlatılacaktır.

25 Haziran Pazar
15.45
Kuantum Analiz

Esra Göv
İskenderun Tosçelik Fen Lisesi

Tam sayılar, rasyonel sayılar, irrasyonel sayılar reel sayılar derken nereden çıktı bu kuantum sayılar? (0,1) aralığında alınan q değişkenine bağlı bu yeni sayı sistemi klasik kalkülüste yaptığımız hemen her tanımlamayı yeniden ele alıp kuantum hesaplama alanı ortaya çıkarmıştır. Bu sunumda sizlere q-sayılar, q-binom, q-faktöriyel, q-türev, q-integral ve bazı q-sayı dizileri hakkında bilgiler verilecektir. Daha ilerisi var mı sorusu ile bu sayı kümelerinin genişlemelerinin hangi faktörlere bağlı olduğu tartışılacaktır.

Problemler

PROBLEMLER

3. Lise Matematik Çalıştayı problemlerinin konusu Olasılık!

24 Haziran Cumartesi
21:00
Olasılık Üzerine Sorular

İsmail Berkay Görel & Ahmet Kaynarpınar
Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Öğrencisi &İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Öğrencisi

Olasılık için sayma yöntemleri, olasılığın çıkışı ve uygulama alanları, olasılık türleri (koşullu-koşulsuz; sonlu-sonsuz) ve bunlarla ilgili örnekler anlatılacaktır.

Akşam Sohbetleri
2. Lise Matematik Çalıştayı

2. Lise Matematik Çalıştayı

25 - 26 Haziran 2022!

2. Lise Matematik Çalıştayını geride bıraktık. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz ♡♡♡

  • Belgeler
  • Konuşmalar
  • Problemler
  • Akşam Sohbetleri
Konuşmalar

KONUŞMALAR

2 Lise Matematik Çalıştayında birbirinden değerli 11 konuşma yapıldı. Tüm konuşmacılarımıza teşekkür ederiz ♡

Youtube'da yer alan konuşmaları konuşma başlığına tıklayarak izleyebilirsiniz.

25 Haziran Cumartesi
12.00

Polyominolar
Melih Mert Oskay & Eylül Ayçiçek
Yıldız Teknik Üniversitesi & Marmara Üniversitesi

Polyominolar birbirleriyle kenar kenara komşu özdeş karelerin birleştirilmesiyle oluşturulan şekillerdir. Polyominoların konu edindiği birçok problem düşünülebilir. Çalıştay günü polyominolarla ilgili bazı problemler duyuracağız. Çalıştayda "Polyomino Problemleri" başlıklı konuşmada polyominolardan bahsedip problemlere nasıl yaklaşabileceğimizi tartışacağız. Bu problemleri çalıştay katılımcılarıyla gün boyu düşünüp çalıştay akşamında çözümlerimizi birbirimizle paylaşacağız.

25 Haziran Cumartesi
13:00

.....................

25 Haziran Cumartesi
14:15
Basic Definition of Fractional Derivatives
Taylan Demir
Çankaya Üniversitesi

Initially, I will mention that definition of ordinary derivative. Because, this definition is connected with fractional derivative. In the mean time, we will talk about Grünwald-Letnikov fractional derivative for showing limit definition with fractional derivative.

25 Haziran Cumartesi
15.45
Sihirli Kareler

Simge Çavuşlar
Yeditepe Üniversitesi

Sihirli Kareler, içine sayıların yazıldığı nxn tipinde, her sütun, satır ve köşegenlerinin toplamı eşit olan karelerdir. Kaplumbağa kabuğundaki şekilden yola çıkarak Çin'de keşfedilen ve günümüze kadar gelen sihirli kareleri çözmenin birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu konuşmada bu yöntemlerden yola çıkıp "Bir sihirli kare nasıl yapılır?" sorusunu tartışarak sihirli kare yapmanın yollarını inceleyeceğiz.

25 Haziran Cumartesi
17.00
Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Öğrenci Zorlukları

Mehmet Fatih Özmantar
Gaziantep Üniversitesi

Bu sunumda matematik öğrenme sürecinde karşılaşılan kavram yanılgıları ve zorluklar üzerinde durulacaktır. Kavram yanılgılarının farklı türleri ele alınarak örnekler üzerinden açıklamalar yapılacaktır. Kavram yanılgılarına yol açan pedagojik, psikolojik ve epistemolojik nedenlere ilişkin detaylar paylaşılacaktır.

26 Haziran Pazar
10.30

Bu sunumda tanımsızlık ve belirsizlik kavramları ele alınacaktır. Bu çerçevede öncelikle tanımsızlık kavramının işaret ettiği anlam ve farklı tanımsızlık halleri ele alınacaktır. Daha sonra matematikte belirsizlik kavramı ele alınacak ve belirsizlik durumlarının hangi hallerde ortaya çıktığı ve nasıl kaldırılabileceği konuları üzerinde durulacaktır. Daha sonra tanımsızlık ve belirsizliğin geometrik olarak bir incelemesi sunulacaktır. Son olarak bu kavramlara dair matematik tarihinden kısa notlara yer verilecektir.

26 Haziran Pazar
12:00
Bezout Teoremi Üzerine

Murat Rüzgar Poyraz

Yıldız Teknik Üniversitesi

Başta basit birkaç problem ile sabit a ve b tam sayıları için ax+by=d eşitliğinin hangi d sayıları için sağlandığını inceleyeceğiz. Daha sonra Bezout Teoremini kanıtlayacağız. En son teoremin bazı uygulamalarını görüp konuşmayı sonlandıracağız.

26 Haziran Pazar
13:00
Pisagor Teorimi ve √𝟐

Simge Naz Kızıltoprak
Mimar Sinan Eğitim Kurumları

Bu konuşmada ilk olarak Pisagor'un yaşadığı dönem ve Pisagor Teoremi'nin ortaya çıkışıyla ilgili bilgiler vereceğim, ardından Pisagor Teoremi'nin çeşitli ispatlarını göstereceğim. Konuşmanın devamındaysa rasyonellik, irrasyonellik kavramlarından bahsedip kök 2 sayısının irrasyonelliğini ispatlayarak konuşmamı bitireceğim.

26 Haziran Pazar
14.15
Olasılık Dağılımları ve Moment Üreten Fonksiyonları

Timuçin Günaydın
Özel Çakır Anadolu Lisesi

İlk olarak olasılık yoğunluk/dağılım fonksiyonlarının tanımlarını, sonra da bazı örneklerini ve hesaplamalarını tartışacağız. Öncelikle binom dağılım, Poisson dağılımı, normal dağılım ve tekdüze dağılım fonksiyonlarını inceleyeceğiz. Sonrasında bu fonksiyonların moment üreten fonksiyonlarını hesaplayacak ve konuşacağız. Eğer zaman kalırsa, Laplace dönüşümüne bir giriş yapıp bu dönüşümün moment üreten fonksiyonlarla ilişkisine bakacağız.

26 Haziran Pazar
15.45
Satrancın Matematikle İlişkisi

Ulaş Çiçek
Mimar Sinan Eğitim Kurumları

Bu konuşmada başlangıçta satrancın günümüze kadar olan bölümü istatistiksel olarak incelenecek ve bu konu hakkında fikirler ortaya koyulup, birkaç hikaye anlatılacaktır. Sonrasında birkaç satranç sorusu olasılıksal olarak incelenecektir.

Problemler

PROBLEMLER

2 Lise Matematik Çalıştayı problemlerinin konusu Polyomino Problemleri!

26 Haziran Cumartesi
20:00
Polyomino Problemleri

Melih Mert Oskay & Eylül Ayçiçek
Yıldız Teknik Üniversitesi & Marmara Üniversitesi

Polyominolar birbirleriyle kenar kenara komşu özdeş karelerin birleştirilmesiyle oluşturulan şekillerdir. Polyominoların konu edindiği birçok problem düşünülebilir. Çalıştay günü polyominolarla ilgili bazı problemler duyuracağız. Çalıştayda "Polyomino Problemleri" başlıklı konuşmada polyominolardan bahsedip problemlere nasıl yaklaşabileceğimizi tartışacağız. Bu problemleri çalıştay katılımcılarıyla gün boyu düşünüp çalıştay akşamında çözümlerimizi birbirimizle paylaşacağız.

Akşam Sohbetleri
1. Lise Matematik Çalıştayı

1.Lise Matematik Çalıştayı

5 - 6 Haziran 2021!

1.Lise Matematik Çalıştayını geride bıraktık. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz ♡♡♡

  • Belgeler
  • Konuşmalar
  • Problemler
  • Akşam Sohbetleri
Konuşmalar

KONUŞMALAR

Lise Matematik Çalıştayında birbirinden değerli 15 konuşma yapıldı. Tüm konuşmacılarımıza teşekkür ederiz ♡

Youtube'da yer alan konuşmaları konuşma başlığına tıklayarak izleyebilirsiniz.

5 Haziran Cumartesi
12.00

Düzlemde Matematiksel Yürüyüşler
Ezgi Kantarcı Oğuz
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi

Düzlemde bir noktadan başka bir noktaya kaç şekilde ulaşabiliriz? Adımlarımızı rastgele atsak yine de eninde sonunda ulaşır mıyız? Peki, en kısa yolu nasıl belirleriz? Matematiğin çeşitli alanlarına kısa kısa uğrayacağımız bir gezinti planlıyoruz.

5 Haziran Cumartesi
13:30
N. Dereceden Denklemlerin Genel Özellikleri
Ahmet Talha Kaynarpınar
Hatay Tosçelik Fen Lisesi Öğrencisi

Vieta teoremlerini ispatlayıp “diskriminant”ın nereden geldiğini inceleyeceğiz.

5 Haziran Cumartesi
13:30
Lise Matematiğinde Gizlenen Gerçekler
Can Ozan Oğuz
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi

Lise matematik eğitimimiz yoğun bilgi aktarımına ve hesap yapabilme becerisine ağırlık veriyor. Haliyle işin çoğu yönü eksik kalıyor. Bu konuşmada iki konuya değineceğiz:

1. "Bilgi"leri nereden biliyoruz?

2. Yeterince soru sorabiliyor muyuz?

Herkesin bildiğini sandığı ve sürekli tekrar ettiği bir kaç "bilgi" üzerinden konuları soru yağmuruna tutarak ilerleyeceğiz.

5 Haziran Cumartesi
16:00
Öklid Algoritması

Zeynep Ayçiçek
Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Öğrencisi

Algoritmalardan bahsedip bölme algoritmasına değineceğiz. Ardından Öklid Algoritması’nı tanıyacağız ve özelliklerini inceleyeceğiz. Daha sonra sorular üzerinde Öklid Algoritması’nı kullanacağız.

5 Haziran Cumartesi
17.00
2+2=5

Zeynep Begüm Kara
Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi

Bu konuşmada kanıtların matematikteki yerinden bahsedip yöntemlerine giriş yapacağız. Daha sonra bazı sahte kanıtları inceleyip neden yanlış olduklarını konuşacağız.

5 Haziran Cumartesi
17.00

"... modüler formlar ve Lie cebirleri arasında daha derin bir bağlantı keşfetme fırsatını kaçırdım, çünkü sayılar teoricisi Dyson ve fizikçi Dyson birbirleriyle konuşmadılar." (Freeman Dyson'un "Kaçırılmış Fırsatlar" makalesinden) Euler'in ayrışımlar için yazdığı üreteç fonksiyonundan başlayarak Ramanujan'ın tau-fonksiyonu, Dyson formülü ve Macdonald'ın konuyu Lie cebirlerine bağlamasından bahsedeceğiz.

5 Haziran Cumartesi
18:30
Matematikçi Gözüyle Simetri

Ayşe Berkman
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Öğretim Üyesi

Simetrinin ne olduğunu herkes bilir ama acaba herkes simetrinin düzgün bir tanımını verebilir mi? Ya da tüm simetrileri bildiğini iddia edebilir mi? Matematikçilerin simetriyi nasıl tanımladığını, yalnızca 2 veya 3 boyutlu değil, 4 ve daha yüksek boyutlu uzaylardaki simetrik nesneleri nasıl bulduklarını anlatıp, tüm bunların altında yatan ve işlerimizi çok kolaylaştıran muhteşem bir cebirsel yapıdan söz edeceğim.

5 Haziran Cumartesi
21:00

Neden matematik öğreniyoruz?

Matematik öğrenme sürecinde farklı mikro-kültürler.

“Matematik Eğitimi Disiplini” (MED) nedir? Nasıl doğru ve bugün nerede?

“Matematik Eğitimcisi” kimdir? Ne iş yapar? Nasıl olunur?

Matematiği anlama, öğrenme ve yapma süreci MED bağlamında temelde neleri içerir?

Matematik eğitimcisi olmak isteyenlere öneriler.

Soru cevap bölümü

6 Haziran
Pazar
12.00
Çemberin Çevresi

Haluk Memili
Pisagor Okulu


6 Haziran
Pazar
13.30
Öklid’in Postulatları

Hayrunnisa Yılmaz
Şehit Mustafa Sezgin Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi

Postulatın ne olduğu ve öneminden başlayarak Öklid'in "Elemanlar" adlı kitabında yer alan 5 postulattan söz edeceğim. 5. postulat olan paralellik postulatı üzerinde duracağım. Bu konu ile ilgili yapılan çalışmalardan ve bu paralellik postulatına bağlı olarak gelişen Öklid dışı geometrilerden bahsedeceğim.

Problemler

PROBLEMLER

2 Lise Matematik Çalıştayı problemlerinin konusu Polyomino Problemleri!

26 Haziran Cumartesi
20:00
Polyomino Problemleri

Melih Mert Oskay & Eylül Ayçiçek
Yıldız Teknik Üniversitesi & Marmara Üniversitesi

Polyominolar birbirleriyle kenar kenara komşu özdeş karelerin birleştirilmesiyle oluşturulan şekillerdir. Polyominoların konu edindiği birçok problem düşünülebilir. Çalıştay günü polyominolarla ilgili bazı problemler duyuracağız. Çalıştayda "Polyomino Problemleri" başlıklı konuşmada polyominolardan bahsedip problemlere nasıl yaklaşabileceğimizi tartışacağız. Bu problemleri çalıştay katılımcılarıyla gün boyu düşünüp çalıştay akşamında çözümlerimizi birbirimizle paylaşacağız.

Akşam Sohbetleri
1. Lise Matematik Çalıştayı
6 Haziran
Pazar
13.30
Ters Problemler Teorisine Giriş

Şuara Onbaşıoğlu
Kocaeli Üniversitesi

Ters Problemler Teorisi Nedir? Ters ve kötü tanımlanmış problemler hangi alanlarda karşımıza çıkmaktadır? Bilim, teknoloji, tarih ve tıpta; ters ve kötü konulmuş problemlerin yapısı ile ilgili örnekler.

6 Haziran
Pazar
15.30
Artış Hesabında "e" Sayısı

Ebru Aydoğan
Yıldız Teknik Üniversitesi

İlk olarak e sayısının ne olduğu hakkında tartışıp daha sonra tarihsel gelişimi hakkında kısaca bilgi vereceğiz. Daha sonra e sayısının artış hesabında nasıl ve neden kullanıldığını irdeleyecek, bir örnek üzerinden anlamaya çalışacağız. Son olarak da e sayısının kullanıldığı yerlere değineceğiz.

6 Haziran
Pazar
15.30

Lise matematik dersi öğretim programında 10.sınıf düzeyinde Sıralama ve Seçme konusu olarak yer alan Toplama Yöntemi, Çarpma Yöntemi, Permütasyon, Tekrarlı Permütasyon, Kombinasyon kavramları ile ilgili sorularda alternatif çözümler, bu konu kazanımlarının öğrenilmesine katkı sağlamaktadır. Sunumda, örnek sorular ve alternatif çözümler yapılarak katılımcılara farklı bakış açıları kazandırılması hedeflenmektedir.

6 Haziran
Pazar
17:00

Lisede geometri soruları çözmek için birtakım kurallar bize yardımcı olmuştur. Peki bu kuralları kanıtlamak için hiç uğraştınız mı? Bu konuşmada önce "İç Çarpım Uzayları"ndan bahsedeceğiz. Ardından üçgen ve dörtgenlerle ilgili bazı kuralları iç çarpım uzaylarını kullanarak kanıtlayacağız.

6 Haziran
Pazar
18.30
Fraktallara Giriş

Eda Aydemir Kayacan
Mathigon

Matematikte belirli bir deseni, prosedürü ya da denklemi sonsuza kadar tekrarlayarak oluşturduğumuz geometrik şekillere fraktal diyoruz. Kendilerinden daha küçük kopyalardan oluşan bu şekillerin birçok ilginç özelliği vardır. Örneğin doğru parçasının bir boyutu, karenin iki boyutu olduğunu biliyoruz peki ya Sierpinski Üçgeni kaç boyutludur? Bir şeklin alanı sınırlı olduğu halde çevresi sonsuza kadar uzayabilir mi? Kıyı şeridi Paradoksu nedir? Kaos oyunları ile fraktal yaratılabilir mi? Doğada gerçekten fraktallara rastlanır mı?

6 Haziran
Pazar
21.00
Akşam Problemleri
Nurgül Kangal

Gebze Teknik Üniversitesi

Akşam problemleri ile katılımcılarımızın belirli problemler üzerinde fikirlerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefledik. Katılımcılarımızın birlikte yeni fikirler inşa etmelerini, grup halinde çalışmalarını ve sonuç olarak problemlerin çözümüne birlikte ulaşmalarını bekliyoruz. Zoom üzerinden gerçekleşecek Akşam Problemleri'ne katılmak için çalıştaya kaydolmayı unutmayınız! Gündüz olan konuşmamda lise geometri dersinde karşılaştığımız kuralları İç Çarpım uzayları ile ispatlayabilmek için gerekli temeli oluşturup, birkaç kuralın ispatını yapacağız. Akşam probleminde ise biraz daha ileriye gidip üçgen, dörtgen ve genel olarak çokgenlerle ilgili kuralların ispatını birlikte yapmaya çalışacağız.

Meet our dream team

Etkinliğimizin başarısında büyük emeği olan değerli ekip üyelerimizle tanışın Her biri, bu etkinliği şekillendiren önemli birer parçamızdır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm ekip arkadaşlarımıza içten teşekkürlerimizi sunarız♡♡♡

  • Koordinatörler
  • 4. Yıl Ekip
  • 3. Yıl Ekip
  • 2. Yıl Ekip
  • 1. Yıl Ekip
Koordinatörler

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış
4. Yıl Ekip

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış


Tanıtım Koordinatörü
Dilara
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Konuşmacılarla İletişim Sorumlusu
Aleyna Akyüz
Tasarım Sorumlusu
Hatice Nur Kabak
Moderatörler: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad
3. Yıl Ekip
2. Yıl Ekip

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış


Tanıtım Sorumlusu
Ashley Richadson
Konuşmacılarla İletişim Sorumlusu
Ashley Richadson
X sorumlusu
Ashley Richadson
Y Sorumlusu
Ashley Richadson
Moderatörler: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad
1. Yıl Ekip

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış


Tanıtım Sorumlusu
Ashley Richadson
Konuşmacılarla İletişim Sorumlusu
Ashley Richadson
X sorumlusu
Ashley Richadson
Y Sorumlusu
Ashley Richadson
Moderatörler: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad
  • İletişim
  • Ekibimiz 
İletişim

İletişim

Etkinlikle ilgili sorularınız, geri bildirimleriniz, işbirliği önerileriniz veya herhangi bir konuda danışmak istedikleriniz için bizimle e-posta veya sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

E-posta

matematikturkiye2020@gmail.com

Sosyal Medya
Ekibimiz 
Ekibimizle tanışın

Etkinliğimizin başarısında büyük emeği olan değerli ekip üyelerimizle tanışın ♡ Her biri, bu etkinliği şekillendiren önemli birer parçamızdır.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm ekip arkadaşlarımıza içten teşekkürlerimizi sunarız♡♡♡

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Tüm ekip üyeleri: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Tüm ekip üyeleri: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Tüm ekip üyeleri: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad

4. Lise Matematik Çalıştayı

Genel Koordinatör
Emire Barış
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Program Koordinatörü
Ahmet Kaynarpınar
Tüm ekip üyeleri: Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad, Ad Soyad